Αρχική » Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Θέμα : «Πρόσκληση  σε ενημερωτική εκδήλωση υποστήριξης των εκπ/κών των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»  

Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, προκειμένου να υποστηρίξει τους συναδέλφους που θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είτε ως επιτηρητές είτε ως εξεταστές(στην περίπτωση των Φ.Α.), διοργανώνει με ευθύνη του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και των προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. Θεσσαλίας, ενημερωτική εξ αποστάσεως εκδήλωση την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και ώρες 12:00-14:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-gov-gr.webex.com/minedu-govgr/onstage/g.php?MTID=e9aeb00402b98647b85cfff151ed12489

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

12:00 Χαιρετισμοί

12:15 Παπαδοπούλου Μαρία – Προϊστάμενη Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας: Περιγραφή των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται στις εξετάσεις των φυσικώς αδυνάτων

12:30 Λάλλη Αικατερίνη – Προϊστάμενη Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας: Τήρηση Απορρήτου – Εμπιστευτικότητα

12:45 Λαδοπούλου Λένα – Προϊστάμενη Κ.Ε.Σ.Υ. Μαγνησίας: Συμπεριφορά εξεταστών απέναντι σε παιδιά που έχουν αυτισμό

13:00 Σπαθής Απόστολος – Προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. Τρικάλων: Συμπεριφορά εξεταστών απέναντι σε παιδιά που έχουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

13:15 Κωτούλας Βασίλειος – Ο.Σ. ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας: Συμπεριφορά εξεταστών απέναντι σε παιδιά που έχουν ειδικές δυσκολίες στη γραφή

13:30 Ντίνας Κωνσταντίνος – Σ.Ε.Ε. ΕΑ&ΕΕ Θεσσαλίας: Γενικές οδηγίες για τη συμπεριφορά των καθηγητών/καθηγητριών απέναντι σε παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.   

    13:45 Ερωτήσεις / Συζήτηση         

Παρακαλούνται, να λάβουν μέριμνα ο Περιφερειακός Επόπτης Εξετάσεων, οι Πρόεδροι των Βαθμολογικών Κέντρων Θεσσαλίας, οι Δ/ντές Β/θμιας Εκπ/σης, οι Δ/ντές Σχολικών Μονάδων  και οι Πρόεδροι των Επιτροπών Εξετάσεων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη το δυνατόν όλοι οι εν δυνάμει εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί.

ΘΕΜΑ: «Διάθεση εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΚΕΣΥ Θεσσαλίας και διάθεση στα ΚΕΣΥ χώρων σχολικών μονάδων των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία»

Με την Υπ. Αρ. 4004/12-5-2020 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, διατίθενται εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. στα Κ.Ε.Σ.Υ. Θεσσαλίας για την επιπλέον ενίσχυση και υποστήριξη του έργου τους, από 12/05/2020 και για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν. Παράλληλα, διατίθενται προς χρήση από τα ΚΕΣΥ οι χώροι των παρακάτω όμορων σχολικών μονάδων των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, ως εξής:
 ΚΕΣΥ Λάρισας: 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
 ΚΕΣΥ Μαγνησίας: 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας
 ΚΕΣΥ Τρικάλων: Δεν υπάρχει αίτημα από το ΚΕΣΥ
 ΚΕΣΥ Καρδίτσας: 3ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Δείτε τα ονόματα εδώ:


3ο Δελτίο Τύπου: Ανακοίνωση τελικού προγράμματος, εργασιών και ειδικότερων πληροφοριών συμμετοχής

Η Τηλε-Διημερίδα θα διεξαχθεί μέσω του παγκόσμιου ιστού (www) σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης και παράλληλα θα μεταδίδεται απευθείας (live-streaming) μέσω συνδέσμων που θα σταλούν σε όσους έχουν εγγραφεί: μέσω από το YouTube, οι διευθύνσεις (https://bit.ly/34VCwTU) μέσω F/B [https://facebook.com/pekesexae2020].
Το τελικό Πρόγραμμα εργασιών της Τηλε-Διημερίδας έχει αναρτηθεί online στη διεύθυνση: https://bit.ly/3eHC0xb σε .pdf [https://bit.ly/359dJfj]
Η παρακολούθηση της Τηλε-Διημερίδας είναι δωρεάν. Η εγγραφή είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής και γίνεται από το σύνδεσμο: https://bit.ly/2UZxkuR .

2ο Δελτίο Τύπου Επιστημονικής Τηλε-Διημερίδας “Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα”

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες υποστήριξης των εκπαιδευτικών, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων από το Υ.ΠΑΙ.Θ., στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας, με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, και τη  συνεργασία των δεκαοκτώ (18) Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) της χώρας θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Τηλε-Διημερίδα με θέμα: “Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα”. η οποία θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου μέσω του Παγκόσμιου Ιστού (Διαδικτύου) στις 25-26 Απριλίου 2020, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς αλλά και σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της δωρεάν.

9-4-2020: Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η νέα μειωμένη ύλη των πανελλαδικών. Δείτε τις εγκυκλίους σε μορφή pdf.

Πρόσκληση Γονέων / Κηδεμόνων μαθητών/τριών κάθε βαθμίδας σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Σχέσεις γονέων παιδιών στις μέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

09-04-2020 Ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδέσμων από μουσεία και άλλους φορείς με εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια

          

                                                         Δελτίο τύπου

Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη  καθώς καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα όπως διαμορφώνει η παραμονή μας στο σπίτι.

Η τρέχουσα εκπαιδευτική  πραγματικότητα απαιτεί την τροποποίηση μεθόδων και υλικών και την προσαρμογή σε μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία. Η ικανότητα αυτή, δυστυχώς στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η φύση των οποίων απαιτεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα, δεν είναι καθόλου δεδομένη, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες αλλαγές την καθημερινότητά τους μπορεί να φέρουν αποσταθεροποίηση και παλινδρόμηση. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι εκπαιδευτικοί  που υποστηρίζουν παιδιά με Παράλληλη Στήριξη, αλλά και οι  εκπαιδευτικοί που στις τάξεις τους έχουν παιδιά με διαταραχές, να διατηρήσουν  την επικοινωνία με τους μαθητές τους , χρησιμοποιώτας  αν είναι δυνατό οπτικά μέσα όπως  viber, ή skype.   

Στην ιστοσελίδα μας, την οποία θα προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς, θα μπορούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές  ανάγκες να βρουν υλικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα πλαίσια της  νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την ανάγκη λήψεων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΚΕΣΥ και παρά την προσωρινή αναστολή των αξιολογήσεων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συνεχίζει την εξ αποστάσεως πλέον στήριξη ως εξής:

Οι γονείς,   μαθητές  και εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να έρθουν σε επικοινωνία με το ΚΕΣΥ, μπορούν να το κάνουν : α) τηλεφωνώντας στο 24210 20818, ή β) συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που θα βρουν αναρτημένη στην ιστοσελίδα του  ΚΕΣΥ και στην οποία θα αναφέρουν  το είδος υποστήριξης που επιθυμούν να λάβουν (ψυχολογική, εκπαιδευτική ή επαγγελματικού προσανατολισμού)

Ανάλογα με το είδος του αιτήματος, θα ενημερωθεί ο αρμόδιος συνάδελφος (π.χ. ψυχολόγος), ο οποίος  και θα επικοινωνήσει με τον ενδιαφερόμενο εντός δύο ημερών.

Οι οικογένειες των μαθητών της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι σύμφωνα με Γνωμάτευσή μας δύνανται να εξεταστούν προφορικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με την εκπαιδευτικό ΠΕ02 ΕΑΕ, της Υπηρεσίας μας.   Στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ υπάρχει σχετική παρουσίαση για την διαδικασία εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων.

Σε ό,τι αφορά τέλος, στην υποστήριξη των μαθητών των  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, αυτή θα πραγματοποιείται στο εξής μέσα από τα διαθέσιμα μέσα  και μετά από συνενόηση με τους υπευθύνους του ΚΕΣΥ σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                          Η Προϊσταμένη  και το προσωπικό

                                                                                            του ΚΕΣΥ Μαγνησίας

                                 

                                                   

                                                                                        

Ανακοινώσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

Ανακοινώσεις Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ανακοινώσεις της Εκπαιδευτικής Κλίμακας

Ανακοινώσεις του Ι.Ε.Π. στο prosvasimo